• Start
  • Cursussen
  • Cursussen Beplanting

Cursussen over Beplanting

Bij het ontwerpen van tuinen, openbare ruimten, parken en pleinen is de plantenkeuze van grote invloed op de identiteit, de kosten en de functie van een ontwerp. Een solide kennis van de diverse soorten en toepassingen is dus zeer belangrijk. Hieronder vind je diverse cursussen die we aanbieden met betrekking tot beplanting. Wij bieden een doorgaande educatieve lijn aan, je kunt dus op elk niveau starten en jezelf blijven ontwikkelen tot een professionele en onderscheidende ontwerper.

Cursus Plantenkennis

Cursus Plantenkennis

Plantenkennis is onmisbaar voor hoveniers, tuinontwerpers en (landschaps)architecten. De Plantenkennis cursussen zijn bedoeld voor iedereen die beroepsmatig actief is, dan wel professionele ambities heeft. Hoveniers die zich verder willen bekwamen in tuinontwerpen en die hun kennis op peil willen brengen, tuinarchitecten en tuinontwerpers die hun plantenkennis willen verrijken, inrichters van publieke ruimten en natuurlijk ook voor gemotiveerde plantenliefhebbers. Voorkennis om een van deze cursussen te volgen is niet noodzakelijk. Een bredere praktijkervaring in het groene vak helpt natuurlijk wel, net als een stevige discipline en dito motivatie.

Meer informatie


Toegepaste Beplantingsleer

Toegepaste Beplantingsleer

De cursus is geschikt voor hoveniers die zich verder willen ontwikkelen met beplanting en ontwerpen. Tuinontwerpers die het maken van beplantingsplannen op een andere manier willen benaderen en tuinontwerpers die met succes de vakopleiding tuinarchitectuur hebben afgerond.

- tuinontwerpers en ontwerpende hoveniers die zich meer willen bekwamen in beplantingsleer en de toepassing er van zowel in stedelijk als landelijk gebied.
- Een ieder die beroepsmatig met beplanting bezig is en meer verdieping zoekt.

Meer informatie


Ruyten Beplantingsmethodiek

Ruyten Beplantingsmethodiek

De opleiding Ruyten Beplantingsmethodiek is ook een logische vervolgstap op Plantenkennis Compleet. Het is een methode die gebaseerd is op lokaal gemeten groeivoorspelling van bomen en struiken bedoeld voor het ontwerpen voor allerlei vormen van stedelijke en landschappelijke beplantingen.

Hoe maak je een groeivoorspelling? Hoe maak je de groeicurve? Hoe gebruik je dat in een beplantingsplan?

Meer informatie


Heb je vragen of opmerkigen? Laat het ons weten, stuur ons een mail of bel even.

Wil je graag even uitgebreid spreken over onze cursussen en opleidingen? Misschien is het dan goed om naar één van onze studievoorlichtingsavonden te komen. Kijk hier voor meer informatie.

Tot ziens bij de OntwerpAcademie!

Certificeringen, Erkenningen en Registraties OntwerpAcademie

OAlogo groot diapositief
Telefoon: +31(0)10 – 284 77 06 | | E-Mail: info(@)ontwerpacademie.nl

Adres

  • Locatie Capelle aan den IJssel
  • Mient 24, 2903 LC, Capelle a/d IJssel
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht
  • Leslocatie Boskoop
  • Duitslandlaan 2, 2391 PA Boskoop
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
 
KaartgegevensKaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google