Toekomstbestendig Ontwerpen

“Laten zien hoe mooi het is om met de natuur méé te werken in plaats van er tegenin en daar met studenten over brainstormen, is een van de inspirerende onderdelen van mijn vak.”
– Ploni Sikkes, docent Tuinarchitectuur en Toekomstbestendig Ontwerpen

Opdrachtgevers stellen terecht steeds vaker vragen over duurzaamheid. Van belang is, dat je als professional snapt met welke milieusystemen je te maken hebt en waarom bepaalde ingrepen in de tuin noodzakelijk zijn.

In deze cursus gaan we op een praktische manier in op verschillende theoretische aspecten rondom bodem, klimaat, ecologie, biodoversiteit en duurzaamheid. We leggen een stevige basis om de opgedane kennis direct toe te passen in gesprekken met je opdrachtgevers en het ontwikkelen van een duurzame tuin.

Groen is belangrijk! De aandacht voor de waarde van groen voor een gezond en leefbaar milieu neemt toe. Duurzaam ontworpen tuinen spelen een centrale rol. Vele kleintjes maken immers een groot geheel waarin diverse leefvormen een plek krijgen.

In twee dagen, plus een vakexcursie, reiken wij hoveniers en groenvoorzieners de basisbeginselen aan zodat ze beter in staat zijn hun klanten te adviseren over wat een duurzame, een toekomstbestendige tuin is en hoe je duurzame materialen toepast. Aan de orde komen ondermeer bodemkunde, ecologie en biodiversiteit. Deze basiscursus is als losse cursus te volgen, maar wordt ook als module aangeboden in de Vakopleiding Tuinarchitectuur.

Startdatum

nader te bepalen

Tijden 10.00 – 15.30 uur 
Kosten € 425,= Opleidingen van de OntwerpAcademie zijn vrijgesteld van BTW (meer info op crkbo.nl)
Locatie Belgiëlaan 1A5, 2391 PH  Hazerswoude-Dorp/Boskoop
Docent Ploni Sikkes
Certificaat Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat 
Deelnemers Maximaal 15 deelnemers

 

 

 

 

 

 Hoveniers en groenvoorzieners kunnen in aanmerking komen voor subsidie die kan oplopen tot 100% van de studiekosten. Kijk voor meer informatie op de website van Colland.

INHOUD VAN DE CURSUS

De cursus Toekomstbestendig Ontwerpen is ontwikkeld voor professionals als hoveniers en groenvoorzieners. Door de cursus te volgen leer je opdrachtgevers begeleiden in het maken van hun keuzes. Je leert ze adviseren over: voorzieningen om de biodiversiteit te vergroten, over hoe het vele hemelwater is op te vangen bij een ‘s zomerse hoosbui, over de mogelijkheden de hitte te temperen in de achtertuin en de bodem te verbeteren. Actuele technische oplossingen en materialen die op de markt zijn, passeren de revue en leer je toepassen in tuinopdrachten, die je desgewenst zelf inbrengt.

PRAKTISCHE BASIS

Tijdens de cursus gaan we in op verschillende aspecten rondom bodem, klimaat, ecologie, biodoversiteit en duurzaamheid. We leggen een stevige theoretische en vooral ook praktische basis, zodat de opgedane kennis direct is toe te passen in gesprekken met je opdrachtgevers en je op basis van inzichten een meer duurzame tuin ontwikkelt.

Wil je meedoen? Stuur dan via de pagina 'aanmelden' een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging met alle details en een factuur. Je deelname is definitief na betaling van de factuur. 

Ik wil me aanmelden voor deze cursus

EXTRASV
Plantenkennis
Tuinarchitectuuur
Tips & Nieuws

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht