Versoepeling maatregelen een feit!

May 20, 2020
Marleen Bos

We keken er met elkaar al weken naar uit en troffen ondertussen de nodige hygiëne- en voorzorgsmaatregelen op basis van de 1,5 meterrichtlijn. Dinsdag 19 mei jl. gaf het kabinet groen licht voor de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen. Heel blij uiteraard met de extra mogelijkheden die dat biedt.

Wat kunnen en gaan we nu concreet doen?

Huidige opleidingen en cursussen weer klassikaal oppakken. Met passen en meten lukt het alle lessen op dezelfde dagen en tijden voort te zetten. In alle leslokalen kunnen we voldoende afstand garanderen en de lessen op verantwoorde wijze weer oppakken.

Nieuwe cursussen aanbieden

Op woensdag 3 juni a.s. start landschapsecoloog Wankja Ferguson met de cursus Biodivers Ontwerpen gericht op wilde bijen en dagvlinders. Op donderdag 11 juni a.s. start Pieter de Koning – tuinontwerper en coach met bedrijfskundige achtergrond - een nieuwe cursus Start je eigen bedrijf.

Studievoorlichting & proeflessen hervatten op leslocatie in Boskoop

Om de toeloop in goede banen te leiden, bieden we twee data aan in juni (maandag 15 en zaterdag 20 juni a.s.) met meerdere aanvangstijden. Meer informatie vind je hier.

OpenAtelier herstarten

Vanaf maandag 15 juni a.s. kunnen (oud-)studenten, examenkandidaten en studenten die met StageProjecten bezig zijn weer terecht in het OpenAtelier. Elke maandagmiddag, van 16.00 - 18.00uur is er een docent aanwezig om concrete ontwerpvraagstukken te bespreken.

Excursie Boskoops Glorie verschuiven naar latere datum

De excursies Boskoops Glorie en Groene Parels zijn onderdeel van de opleiding Tuinarchitectuur. Boskoops Glorie– gepland op 30 mei, 5 en 6 juni a.s. – kunnen we op dit moment niet op verantwoorde wijze uitvoeren. Nieuwe data en een aangepaste invulling, volgen zo snel mogelijk. Groene Parels hopen we in september wel op de geplande data te laten doorgaan, al dan niet in aangepaste vorm.

Podium Boskoop weer oppakken in september

De lezingenserie starten we vanaf september weer op. Houd hiervoor onze agenda in de gaten. Kortom, we gaan weer actief aan de slag met dat wat we het liefst doen en zien je graag weer in Boskoop!

TERUG NAAR OVERZICHT