Fysieke lessen weer – voorzichtig – van start!

February 26, 2021
Marleen Bos

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond 23 februari jl. en in afstemming met de NRTO, zijn we blij te kunnen melden dat we onze fysieke lessen weer mogen opstarten. In kleine groepen en uiteraard met inachtneming van alle coronamaatregelen. Verantwoord en veilig, dat staat steeds bovenaan.

De Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs (NRTO), waar de OntwerpAcademie als onderwijsinstelling lid van is, heeft steeds goed contact en overleg met het ministerie van OCW over het geven van trainingen en opleidingen. Vanaf 2 maart a.s. is het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten binnen de eigen opleidingslocatie - en mits alleen toegankelijk voor direct betrokkenen - toegestaan met inachtneming van de basismaatregelen.

Alle basisregels door het RIVM opgesteld, blijven onverminderd van kracht en volgen we uiteraard zeer serieus op. De huidige hygiëne- en andere coronamaatregelen vullen we bovendien aan met een ‘gezondheidscheck bij de deur’.  

Nieuw actueel lesrooster

Als gevolg van de lockdown zijn alle lessen uitgesteld. Het nieuwe actuele rooster hebben alle (aankomende) studenten en cursisten inmiddels ontvangen. De dagopleidingen gaan in de week van 2 maart weer van start. Voor de avondgroepen zijn we helaas genoodzaakt te wachten tot dat de avondklok wordt opgeheven. Voor die studenten blijven we het online spreekuur met de eigen docent, aanbieden.

Voor alle studenten blijft het OpenAtelier op elke maandagmiddag een extra mogelijkheid voor het stellen van vragen rondom de lesstof en de ontwerpwedstrijd Unlock de Lockdown.

Onze coronamaatregelen in het kort:

  • M.i.v. 2 maart a.s. gezondheidscheck bij de deur
  • Het dragen van een mondkapje verplicht bij verplaatsingen: bij binnenkomst en tijdens pauzes
  • Reinigingsproducten voor handen en tafels in elke ruimte steeds voldoende beschikbaar
  • Docenten dragen gelaatsbeschermers bij het geven van instructie binnen anderhalve meter
  • Onze leslocaties zijn voorzien van mobiele luchtventilatiesystemen, uitgerust met COVID-19 filters


Studievoorlichting en proefles 6 maart a.s.

Wil je meer weten over ons lesaanbod en onze onderwijsfilosofie? Zaterdag 6 maart a.s. organiseren we onze maandelijkse Studievoorlichtingsbijeenkomst. Online, maar interactief! Hier kun je je aanmelden.

Graag tot ziens bij een van onze activiteiten!

TERUG NAAR OVERZICHT