Coronamaatregelen OntwerpAcademie

March 16, 2020
Marleen Bos
“Zing bij het handen wassen twee keer happy birthday, dat is precies 30 seconden.”

Het coronavirus slingert onze samenleving plotseling in een onzekere tijd, zingen bij al dat ge-handen-was maakt het niet minder, maar geeft wel lucht. Deze plek op onze website gebruiken we om de maatregelen die wij als OntwerpAcademie treffen, op een rijtje te zetten.

Zondag 15 maart jl. nam het kabinet onder meer het besluit om de scholen tot en met 6 april te sluiten, sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en als het even kan thuis te werken. De OntwerpAcademie volgt de maatregelen die het kabinet ons allen oplegt, om die reden zijn er tot en met 6 april geen lessen. Dat betekent ook dat tot die tijd het OpenAtelier op de maandagmiddagen komt te vervallen en de geplande lezing van Podium Boskoop op maandag 6 april a.s., niet doorgaat.

We richten ons nu op het opschuiven van alle huidige lessen, dit betekent dat we (in principe) in de week van 6 april weer zullen starten met de lessen. Ook de cursussen die van start zouden gaan in de periode t/m 6 april, komen te vervallen en starten in principe drie weken later.

Online?

Naast het feit dat het maken van kwalitatieve online-lessen veel tijd kost, zijn wij van mening dat de mogelijkheden van online-lessen maar beperkt aansluiten bij onze onderwijsfilosofie. Daarom kiezen we voor het opschuiven van de lessen als beleid, een beleid in lijn van onze filosofie. De meerwaarde in al onze lessen is tenslotte de interactie, actief aan de slag tijdens de les, leren van en met elkaar en tijdens de buitenlessen Plantenkennis: planten zien, voelen en ruiken.

StageProjecten

De StageProjecten blijven in principe doorgaan. Alle fysieke afspraken annuleren we tot en met 6 april. Begeleiding bij deze projecten zal vooral via telefoon en per e-mail gaan.
Voor wie interesse heeft in een professioneel tuinontwerp door een van onze studenten, stuur je aanvraag naar studentenzaken@ontwerpacademie.nl. Je ontvangt vrijblijvend nadere informatie en een inschrijfformulier.

Tot slot

De coronamaatregelen zijn voor iedereen in Nederland ingrijpend - dat het noodzakelijk is wordt kort en bondig uitgelegd in een filmpje van NOS op 3: flatten the curve.
Laten we er met ons allen naar handelen en hopelijk zien we elkaar in de week van 6 april weer, tijdens de lessen, de studievoorlichting of voor het maken van nieuwe plannen. Gezond en wel.

“When written in Chinese,
the word ‘crisis’ is composed
of two characters.
One represents danger and
the other represents opportunity.”

John F. Kennedy

Vragen?

Telefonisch en – bij voorkeur – via e-mail blijven we goed bereikbaar:
studentenzaken@ontwerpacademie.nl.

TERUG NAAR OVERZICHT