Brancheprotocol opleiding en examinering

April 22, 2020
Marleen Bos

De basisscholen mogen vanaf 11 mei a.s. weer open en het sportbeleid voor kinderen wordt versoepeld, dat was gisterenavond het goede nieuws. Het kabinet maakte verder bekend dat de geldende anti-coronamaatregelen worden verlengd t/m dinsdag 19 mei a.s. 

Wat kunnen wij, als opleider in de groensector? Net als veel andere sectoren hebben wij ons voorbereid op de zogenaamde ‘anderhalve-meter-economie’, met ons ruime leslokaal in Boskoop, zouden wij de lessen in kleine groepen en met inachtneming van alle overige voorzorgsmaatregelen, kunnen voortzetten.

Vanmorgen namen wij contact op met de NRTO, de branchevereniging voor trainen & opleiden waar de OntwerpAcademie bij is aangesloten, om te horen welke stappen wij kunnen en mogen zetten. De NRTO heeft inmiddels een brancheprotocol ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Doel van dit zorgvuldig opgestelde protocol is te laten zien dat opleidingen, workshops en examens in onze sector, kunnen plaatsvinden onder veilige omstandigheden, conform de richtlijnen van het RIVM. 

Zodra dit protocol is goedgekeurd ontvangt de branche het vertrouwen van de overheid op de uitvoerbaarheid. Uiteraard volgt de OntwerpAcademie het protocol van de NRTO. Onze huidige studenten begeleiden wij nu online en houden wij wekelijks op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Zodra er nieuws is over de wijze waarop wij onze lessen kunnen voortzetten, volgt op deze pagina een update. 

TERUG NAAR OVERZICHT